Sokaknál betelt a pohár, még Azahriah is a pénteki tüntetés szervezői között

Megosztás

Nemrég nálunk is óriási sikerű koncertet adott, eddig igyekezett távol tartani magát a politikától Azahriah, de vannak dolgok, amik mellett már ő sem tud elmenni és felemeli szavát. A szervezők szerint itt olyan elképesztő rendszerszintű gondok vannak, amit közel sem oldott meg Novák Katalin és Varga Judit lemondása.

Pottyondi Edina is elmondta véleményét a pénteki tüntetésről.

  • Odakint most szörnyek járnak címmel tartanak tüntetést az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért pénteken a Hősök terén.
  • Az esemény hat nappal azután lesz, hogy Novák Katalin köztársasági elnök lemondásra kényszerült, mert kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatója bűntársának.
  • A tüntetést szervező Pottyondy Edina szerint a gyermekek védelmét és az ügy politikai szálait nem lehet szétválasztani.
  • Szeretnék felrázni a társadalmat.

„Az anyukám nagyon szeretne eljönni a tüntetésre, de valószínűleg nem tud, mert az összes ismerősünk ott lesz, aki szóba jöhet bébiszitterként” – mondta Pottyondy Edina, a Hősök téri demonstráció szervezője a 444-nek. A standupost meglepte az érdeklődés. A felhívás kedd reggel került ki, és néhány óra alatt több mint kilencezren jeleztek vissza. „Életemben nem szerveztem még tüntetést, most szembesülök ennek minden nehézségével, felelősségével – mondta. – Ez most durván berobbant.”

Nem akarnak másodrendű állampolgárok lenni

A tüntetést az áldozatokért, a gyermekekért, az egészséges társadalomért hirdették meg a Novák Katalin köztársasági elnököt és Varga Judit fideszes politikust elsöprő kegyelmi ügy után. Pottyondyék felvették a kapcsolatot a gyermekotthonok érintettjeivel, abúzusok áldozataival, és olyan üzeneteket kaptak, hogy „olvasni is fájdalmas volt”. A tehetetlenség érzése volt bennük a legerősebb.

„Ezeknek a kérdéseknek a megoldása állami feladat lenne, de nekem nincsenek milliárdjaim, hogy szociális ellátórendszert, oktatást, egészségügyet működtessek – mondta. – Tudom, hogy hatalmas az apátia az országban, leválthatatlannak tűnik ez a családi részvénytársaság, de ha nem csinálunk semmit, az biztos nem segít. Hogy miért nem érdemes cselekedni, arra ezer érvet fel lehet hozni, hogy miért érdemes, arra csak egyet: ez a mi hazánk, itt szeretnénk élni, felnevelni a gyerekeinket, nem akarjuk elfogadni, hogy másodrendű állampolgárok vagyunk.”

További részletek a 444.hu cikkében olvashatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek